Szajli Claudia Pszichológus

Pszichológus diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem meg. Jelenleg az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolájában doktoranduszként képződöm, ahol tanulmányaim mellett oktatói és kutató munkát folytatok. A Magyar Tudományos Akadémia Klinikai és Fejlődés-Neuropszichológia Kutatócsoportjának tagjaként a serdülőkori érzelemszabályozás vizsgálatával foglalkozom.

Korábban évekig dolgoztam Iskolapszichológusként, Életvezetési Tanácsadóban, valamint Családsegítő és Gyermekjóléti Központban. Az üzleti szektorban is volt szerencsém tapasztalatot szerezni, egy multinacionális cég HR osztályán dolgoztam, ebből adódóan a versenyszféra kihívásaival, munkavállalókra gyakorolt hatásával is kiemelten foglalkozom.

Pszichológiai tanácsadás mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pszichológus oktatóként is tapasztalatot szereztem. Fontosnak tartom a pszichológiai tudás terjesztését is. A Mindset Pszichológiai Szaklap szakújságírójaként igyekeztem minél több témát közelebb hozni az olvasókhoz. Tevékenykedtem továbbá egy pszichoedukációs rendezvénysorozat főszervezőjeként és a Budapesti Pszichológia Napok szakmai szervezőjeként. Mindemellett több témában tartottam előadást szakmai konferenciákon, rendezvényeken.

Szemléletmódomat tovább színesítették külföldi tanulmányaim, Erasmus ösztöndíjjal fél évet töltöttem a Leuveni Katolikus Egyetemen, ahol olyan módszereket és kutatásokat ismerhettem meg, melyek Magyarországon még kevésbé ismertek. Tanulmányaim során kutató területen is volt szerencsém tapasztalatot szerezni, 2016-ban egy kutatómunkámmal a TDK konferencián 1. helyezést értem el.

 

Mivel fordulhat hozzám?

– életvezetési problémák
– stresszkezelés, szorongás
– családi kapcsolati nehézségek, párkapcsolati problémák
– serdülőkori krízisek, pályaválasztás, magatartásproblémák
– gyermekkori beilleszkedési nehézségek, tanulási nehézségek, teljesítményszorongás
– gyermeknevelési tanácsadás
– önismeret-fejlesztés, célállítás
– önbizalomhiány
– munkahelyi problémák

Magánrendelésem keretein belül elsősorban felnőttek, serdülők, gyermekek és szüleik jelentkezését várom.

 

Hogyan dolgozok?

Szakmai tevékenységem során az egyéni fejlődést helyezem középpontba. Az egyéni konzultációkon klienseimmel szorosan együttműködve dolgozunk azon, hogy megtalálják a hozzájuk legközelebb álló utat a megoldás felé. A csoportos foglalkozásaimon a mentális munka, az önreflexió és a csoportreflexió egyaránt szerepet kap. Munkámat analitikus pszichoterápiában folytatott saját önismereti folyamatom és szupervízió segíti.