Szajli Claudia Pszichológus

 Pszichológus diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem meg. Magánrendelésem mellett Budapest egyik szakgimnáziumában dolgozom iskolapszichológusként, ahol serdülőkkel, tanáraikkal és szüleikkel foglalkozom. Emellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pszichológus oktatóként dolgozom.
Jelenleg az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolájában doktoranduszként képződöm, ahol tanulmányaim mellett oktatói és kutató munkát folytatok. A Magyar Tudományos Akadémia Fejlődéstani és Transzlációs Idegtudomány Kutatócsoportjának tagjaként a serdülőkori érzelemszabályozás vizsgálatával foglalkozom.

 Fontosnak tartom a pszichológiai tudás terjesztését is. A Mindset Pszichológiai Szaklap szakújságírójaként igyekszem minél több témát közelebb hozni az olvasókhoz. Mindemellett több témában tartottam előadást szakmai konferenciákon, rendezvényeken.

 Korábban dolgoztam Életvezetési Tanácsadóban, valamint Családsegítő és Gyermekjóléti Központban. Az üzleti szektorban is volt szerencsém tapasztalatot szerezni, egy multinacionális cég HR osztályán, ebből adódóan a versenyszféra kihívásaival, munkavállalókra gyakorolt hatásával, illetve tréningekkel is kiemelten foglalkozom. 

 Szemléletmódomat tovább színesítették külföldi tanulmányaim, Erasmus ösztöndíjjal fél évet töltöttem a Leuveni Katolikus Egyetemen, ahol olyan módszereket és kutatásokat ismerhettem meg, melyek Magyarországon még kevésbé ismertek. Tanulmányaim során kutató területen is volt szerencsém tapasztalatot szerezni, 2016-ban egy kutatómunkámmal a TDK konferencián 1. helyezést értem el. Egyetemi éveim alatt több önkéntes munkát vállaltam, tevékenykedtem többek között egy pszichoedukációs rendezvénysorozat főszervezőjeként, valamint a Budapesti Pszichológiai Napok szakmai szervezőjeként. 

 

Mivel fordulhat hozzám?

– életvezetési problémák
– stresszkezelés, szorongás
– családi kapcsolati nehézségek, párkapcsolati problémák
– serdülőkori krízisek, pályaválasztás, magatartásproblémák
– gyermekkori beilleszkedési nehézségek, tanulási nehézségek, teljesítményszorongás
– gyermeknevelési tanácsadás
– önismeret-fejlesztés, célállítás
– önbizalomhiány
– munkahelyi problémák

 Magánrendelésem keretein belül elsősorban felnőttek, serdülők, gyermekek és szüleik jelentkezését várom.

 

Hogyan dolgozok?

 Szakmai tevékenységem során az egyéni fejlődést helyezem középpontba. Az egyéni konzultációkon klienseimmel szorosan együttműködve dolgozunk azon, hogy megtalálják a hozzájuk legközelebb álló utat a megoldás felé. A csoportos foglalkozásaimon a mentális munka, az önreflexió és a csoportreflexió egyaránt szerepet kap.